Font a l'oficina, com estalviar aigua?

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp

El consum d’aigua s’incrementa en determinats moments de l’any. Concretament un augmenta un 30%. Normalment associem el mes de desembre (o l’època de Nadal) a un moment de “gastos excessius” en termes econòmics. Però això també ho podem atribuir als recuros naturals. En aquest article parlem del consum d’aigua en època de Nadal.  Els sopars de Nadal, les reunions socials, els viatges, suposen un augment en el consum d’aigua i en de l’energia. 

Què implica un augment del consum d'aigua?

Aquest increment és un fenòmen que passa a escala mundial,  i és més notori en llocs turístics i a les capitals. Aquesta situació genera un estrès sobre les fonts hídràuliques.  En aquest informe podràs veure el balanç del consum d’aigua a la ciutat de Barcelona durant els darrers anys i mostra com ha evolucionat la demanda dels diferents sectors, en especial dels serveis i les dependències municipals. 

Estem parlant de que durant l’època de Nadal podem, fins i tot, arribar a consumir més aigua que la recomenada per la Organització Mundial de la Salut (OMS).

 

Consum d'aigua recomanat?

L’OMS suggereix un consum mig de 110 litres per persona al dia. En època de Nadal podem veure com aquest consum s’eleva a 220. 

Desembre tots sabem que és un mes “atípic”. En època nadalenca es pot arribar a registrar un augment del 30% del consum de l’aigua.

Quines pràctiques augmenten el consum d'aigua?

Si el que busquem és un consum més responsable en aquesta època de l’any, hi ha algunes pràctiques que podem dur a terme.

  1. No deixar l’aixeta oberta quan rentem les copes i les olles que no entren al renta-plats. 
  2. Reduir l’excedent. Produir menjar suposa un gast pel mediambient. També en aigua. Si som conscients de que tot allò que tenim al plat ha suposat un consum d’aigua per produir-ho, també podem ser conscients de que llençar-ho seria com tirar aquella aigua. 
  3. El dinar de Nadal: per menjar bé, pots adquirir Productees locals, si és possible, de baix impacte ecològic o que provinguin d’una pràctica d’agricultura orgànica. 
  4. Acompanya els àpats amb aigua purificada i no envasada en plàstic.
 

Què puc fer per purificar l’aigua de casa?

Instal·lar uns filtres que et permetin reduir la compra d’envasos de plàstic i que puguis gaudir d’aigua de l’aixeta de casa teva. 

Per a més informació pots contactar-nos per mail a info@aiguaorigen.cat o al telèfon 637 829 054. 

Noticies